brev nr 1 / 2020

Informationsbrev till
SeniorNet Brommas medlemmar
Nr 1/2020

Med anledning av Coronavirusets framfart måste vi liksom alla SeniorNets klubbar ställa in alla planerade aktiviteter under våren i enlighet med Folkhälsomyndighetens direktiv. Det betyder att de möten som skulle ha ägt rum den 21 april och den 12 maj är inställda.

Till skillnad från många andra klubbar inom SeniorNet hann vi dock genomföra vårt årsmöte, som ägde rum den 10 mars. Det innebär att vi har en ny styrelse, klicka här så ser ni vilka vi är, som nu med energi och engagemang planerar för kommande möten och kurser till hösten och vad de ska komma att innehålla.

Det första mötet är preliminärt inbokat till den 15 september kl 13.15 på Tältgatan precis som vanligt.

För att behålla kontakten med er medlemmar under våren har vi beslutat skicka ut några informationsbrev med tips om hur ni ska komma vidare.

Vi vill uppmuntra er att titta in på Klubbens hemsida, klicka här, där det finns en hel del information. Bl a finns en rubrik som heter IT Hjälpen. Den är till för er så använd den gärna om ni får problem så hoppas vi kunna hjälpa er.

Kanske har en del av er följt TV programmet Seniorsurfarna, klicka här, och där fått lite inspiration till att själva testa en del av förslagen till nytt lärande. Det finns ju så mycket man kan använda en mobiltelefon till t ex skicka meddelanden, ringa med Skype och FaceTime, hålla kontakt med vänner på FaceBook och Instagram, lyssna på vanliga radioprogram och poddar, betala parkeringsavgifter. Ja, utbudet är obegränsat. Det är ditt intresse som styr.

Titta gärna på Seniorsurfarna igen. Ta ett kapitel i taget och pröva er fram med de delar ni är mest intresserade av. Om ni stöter på problem kan vi försöka hjälpa er via IT-Hjälpen!. Det finns också en Seniorsurfarskola, klicka här, med utökad information om innehållet i Seniorsurfarna.

Vi önskar er lycka till med era försökt att komma vidare och återkommer med ett nytt informationsbrev om ca tre veckor. Under tiden skulle vi uppskatta om ni hör av er till oss med synpunkter och önskemål. Skriv till Ingela, klicka på hennes mejladress: ingela.urtel@gmail.com.

Vänliga vårhälsningar

Claes Tjäder, Henrik Hedén, Sören Larsson, Elisabet Forsblad, Ingela Urtel

skickat 14 april 2020