Brev nr 10 / 2020

Informationsbrev  10/2020 i november
Bästa medlem,

Välkommen till årets sista medlemsträff, via zoom den 8 december 13.00. Det blir en annorlunda avslutning, inför en annorlunda jul. Det är trist att vi fortfarande inte kan ses ”på lokal” men vi gläder oss över att pö om pö fler medlemmar vågar testa ett digitalt möte. Och säger att det var roligt att ta steget över den tekniska tröskeln och kul att återse några bekanta ansikten på skärmen!

Julavslutningen blir ditt sista tillfälle för en klubbträff på video under detta år. Styrelsen hoppas att riktigt många vill prova att vara med. Har du ännu inte använt zoom så har du mycket att vinna på att det blir av nu, eftersom vi inte vet hur länge vi behöver isolera oss fysiskt. Tidigare brev har listat länkar med information om hur det görs och det går att googla instruktioner på nätet.

Programmet för terminsavslutningen blir en blandning av nytta och nöje. Vi kommer att visa tre korta filmer som gjorts av Google i samarbete med PRO – alltså med särskild adress till oss äldre.De förklarar på ett pedagogiskt sätt grunderna för hur du använder videoplattformen Youtube, videosamtal i Google Duo och Google Meet samt hur du kan sortera och dela bilder i Google Foto. Som vanligt är tempot onödigt rappt. Därför visar vi en film i taget och tar sedan en stunds mellansnack kring det vi vill få förklarat i lugn och ro.

Mellan filmavsnitten kan du delta i en frågesport som rör digitaliseringen. Det blir 15 frågor och de tre svarande som har flest rätt vinner blomstercheckar som vi tänker kan omvandlas till julblommor! Mer om hur det ska gå till får du veta i det brev som sänds till dig när du anmält dig.

Till mötet den 8 december anmäler du dig genom att klicka på följande markerade adress ingela.urtel@gmail.com. Gör det omgående eller senast den 6 december. I anmälan anger du förstås ditt/era namn samt ett telefonnummer, så vi kan kontakta dig under inloggningen ifall det är något som strular. Mycket välkommen säger styrelsen!

Beträffande ett program för klubben under vårterminen 2021 måste styrelsen be att få återkomma på nyåret. Vi samråder kontinuerligt och har flera idéer – bland annat om samarbeten med systerklubbar. Men vilken verksamhet som framöver kan klassas som säker kan vi inte sia om nu. Tills vidare är det alltså klokt att börja öva på digitala träffar. Träna gärna med oss i ett sammanhang då det är tillåtet att vara nybörjare och ibland göra fel innan det blir rätt!

Varma hälsningar från styrelsen