Brev nr 3 / 2020

Informationsbrev till SeniorNet Brommas medlemmar
Nr 3/2020

Innehåller även en inbjudan till ett digitalt möte!

De flesta av er har under senare tid blivit uppringda av någon i vår styrelse för att vi under dessa dystra tider vill upprätthålla kontakten med er och samtidigt få lite överblick över vilken utrustning och vilka kunskaper ni alla besitter. Det har varit många trevliga samtal och vi har fått bevis på att det finns ett stort kunnande och intresse hos många av er. Reaktionerna vittnar också om ett stort intresse hos er för att lära mer. En del berättar med tacksamhet om att man fått mycket hjälp på klubbens it-support på biblioteket vid Brommaplan och på kurser och möten som klubben ordnat.

Fortsätt gärna höra av er med tips och förslag. Ni kanske har stött på någon intressant tjänst som ni tror kan intressera andra medlemmar. Sänd då ett mail till ingela.urtel@gmail.com så ser vi till att sprida informationen till alla medlemmar.

Under senare tid har det blivit allt vanligare med digitala möten eftersom vi inte kan träffas på vanligt vis. Det är ett bra sätt att kommunicera på i brist på vanliga möten.

Vi bjuder nu in alla medlemmar till ett digitalt möte
torsdag 11 juni kl 10 !

Alla kommer inte kunna vara med denna första gång så det gäller att vara snabb och anmäla sig. Först till kvarn ………… Här är en länk till en beskrivning av det verktyg vi valt: bromma.seniornet.se/wp-content/uploads/sites/33/2020/06/Digitala-gruppmöten-Zoom.pdf

Information om hur du gör för att komma med på mötet kommer dagen före mötet. Men är du intresserad måste du anmäla dej NU!
Mötet kommer att ägnas åt hur det fungerar att delta i ett digitalt möte.

SeniorNet Sweden har som ett komplement till sin verksamhet tecknat ett samarbetsavtal om tekniksupport i hemmet med Hemfixare. När man använder deras tjänster är man berättigad till RUT-avdrag enligt Skatteverkets regler och som medlem i SeniorNet får man också en rabatt på 100 kr på kostnaden för den första timmen. Läs mer här seniornet.se/medlemskap/medlemssidor/hemfixare. Länken går till en medlemssida där det finns andra länkar som ibland kräver att du loggar in med ditt medlemsnummer (47003) och ditt Lösenord.

Vi vill påminna om att it-supporten på biblioteket vid Brommaplan ligger nere nu under pandemin. Men IT-Hjälpen som beskrivs på klubbens hemsida kan ni använda hela sommaren, läs här: bromma.seniornet.se/it-hjalpen.

Håll koll på dina inkommande mail även under sommaren då vi räknar med att skicka ut ytterligare några informationsbrev.

Vi önskar er alla en trevlig Midsommar

Styrelsen genom Sören och Ingela

Utskickat till medlemmarna 4 juni 2020