Brev nr 3 / 2021, 20 april

Informationsbrev Nr 3 2021

Vi hälsar dig välkommen till medlemsmöte tisdagen den 27 april kl 13.00.

Mötet sker på Zoom precis som tidigare. Länken till mötet kommer vi att skicka ut på måndag 26 april.

En av punkterna på agendan är IT Hjälpen som några av er säkert har erfarenhet av. Vi tycker fler borde kunna ha nytta av att använda den och vill därför be er komma med förslag på frågor ni funderar på men ännu inte ställt. Ni kan antingen framföra frågorna på mötet eller skicka dem i förväg till ingela.urtel@gmail.com. Säkert är det så att flera personer kan fundera på samma frågor.

I samband med individuell IT Hjälp brukar begreppet TeamViewer komma upp. Sören kommer att berätta lite om hur den fungerar, hur man laddar ner den och hur den används.

I dessa vaccinationstider är webbsidan 1177.se högaktuell. Ni har säkert också funderat på hur det fungerar med nätläkare. Vår medlem Camille Hilding har lovat att berätta något om innehållet på 1177.se samt nätläkartjänster. Även många vanliga vårdcentraler har nu infört det som alternativ.

För övrigt …
SeniorNet Sweden inbjuder till en digital föreläsning nu på fredag den 23 april 2021 via Zoom ”Dataspel för nöje, gemenskap och hjärngympa!”. Inger Grotteblad, professionell gamer i seniorlaget Silver Snipers, berättar om sitt stora engagemang i dataspel.  Klicka här för att se inbjudan! Observera att du inte behöver anmäla dej till mötet i förväg. Länken till mötet finns i inbjudan.

Vid den digitala föreläsning som SeniorNet Sweden höll den 29 januari om bedrägerier och annat otyg med Jan Olsson, kriminalkommissarie, NOA, uppstod tyvärr problem med tekniken.

Det tog tid innan Jan Olsson kunde ansluta och presentationen kunde tyvärr inte visas. Frågestunden flöt dock fint och intresset för temat är stort. Över 300 deltagare var lyckosamt uppkopplade.

Du som är medlem kan ta del av Jan Olssons presentation idag. Enklast är att först logga in som medlem, dvs klicka här!
När du är inloggad klicka:    Jan Olssons presentation 29 jan om bedrägerier. 

För några dagar sedan fick vi lite positiva besked från Folkhälsomyndigheten som förhoppningsvis kan göra livet lite gladare för oss vaccinerade seniorer och som kanske gör att vi kan ses så småningom i vår möteslokal på Tempus. Vi får väl se hur våren och sommaren utvecklar sig. Nästa möte är planerat till den 25 maj och då får vi nog ses på Zoom.

Välkommen nu först den 27 april önskar styrelsen genom Sören och Ingela

ingela.urtel@gmail.com            sorenylarsson@laxsjobygden.se