Brev nr 4 / 2021, 19 maj

Informationsbrev Nr 4 till SeniorNet Brommas Medlemmar.
Välkommen till vårens sista medlemsmöte tisdagen den 25 maj kl 13.00 på Zoom. Precis som tidigare behövs ingen anmälan. Länken till mötet skickas ut till alla dagen innan d v s under måndagen.
Vårt sista möte kommer att innehålla tips om olika appar som vi hoppas du kan ha nytta och nöje av under sommaren. Det finns ett oändligt antal att välja mellan och vi i styrelsen tänker tipsa om några som vi själva använder och tycker är bra. Det finns ju t ex massor av spel som schack, bridge, WordFeud (AlfaPet), Kryss m m. Det finns också många som förenar nytta med nöje som t ex identifiering av växter och fåglar. Man kan också hitta nya vandringsleder som kan vara spännande att ta sig till under sommarens utflykter.
Säkert har även du någon eller några favoritappar som du vill dela med dig av till andra medlemmar. Kanske någon lägger patiens eller spelar något spel som är trevligt eller har någon hobby där du använder någon speciell app. Tänk efter och dela med dig till oss alla. Alltid kul att lära sig något nytt!
För övrigt…
SeniorNet Sweden bjuder in till  en digital föreläsning  på Zoom  nu på fredag den 21 maj kl 10.00.  

”Digital delaktighet med PTS! ”
Du får träffa representanter från Post- och Telestyrelsen (PTS) som bland andra regeringsuppdrag arbetat med projektet

”Bryt isoleringen” och publicerat  och driver webbplatsen och tjänsten ”Digitalhjälpen”.
”Umgås, handla mat, betala räkningar, se på TV eller läsa tidningen. Det mesta som du kan göra i det verkliga livet kan du även göra digitalt”. Så lyder inledningen till Digitalhjälpen, som innehåller tips om tjänster, praktiska guider och ­instru­er­ande ­­­filmer för att komma igång.
Mer information får du genom att klicka på länken Digital delaktighet med PTS, inbjudan 21 maj

Vi påminner också om SeniorNet Swedens årsstämma torsdagen den 27 maj  kl 10-15 på Zoom med lunchpaus 12.00-12.30

Om du är intresserad av att vara med på mötet och/eller vill ta del av handlingarna inför stämman skicka ett mail till Sören Larsson, sol@laxsjobygden.se  gärna med rubrik ”SNS Årsstämma”.

_________________________________

I dessa tider kan man ju inte vara helt säker på någonting men vår förhoppning är att vi till hösten ska kunna träffas i vår lokal Tempus i Åkeshov igen. Vi får se när det närmar sig.

Fram till dess önskar vi dej en trevlig och innehållsrik sommar. Vi räknar med att skicka ut ytterligare ett Informationsbrev under sommaren.

Styrelsen vill också passa på att önska en härlig sommar
genom Sören och Ingela

sol@laxsjobygden.se           ingela.urtel@gmail.com