Brev nr 5 / 2020

Informationsbrev till SeniorNet Brommas medlemmar
Nr 5/2020

Allra först vill vi tacka så mycket för alla kommentarer som inkommit avseende de förslag för kurser inför hösten som vi angav i Nr 4. Det är alltid intressant och givande att ta del av era tankar och några av de förslag som inkommit från er tar vi nu med här nedan. Vi har ju aviserat att fler förslag på kurser skulle komma i detta brev. De vi hade med förra gången verkar alla ha mötts av intresse.

————————–

Här nedan kommer alltså ytterligare fyra förslag och vi emotser gärna era synpunkter på dessa gärna senast den 15 augusti – i tid för vårt första styrelsemöte efter sommaren. Klicka här så öppnas ett mail till Ingela Urtel och tala om vilken/vilka av kurserna du är intresserad av.

Hur underhåller man sin dator och mer grundläggande kunskap om viktiga inställningar m.m. bl.a. skärmverktyg och cookies.
Säkerhetsfrågor för mobilen och datorn, inte minst vad man bör tänka på för att minska risken för bedrägerier.
Supportträff med representanter från företaget Hemfixare, som SeniorNet Sweden har avtal med. Det skulle kunna läggas upp som ett slags ”verkstad” där medlemmar kan få praktiskt hjälp Dessutom skulle Hemfixarna berätta om hur de arbetar.
Fördjupad utbildning och praktisk användning av videokommunikation som t.ex. appar som WhatsApp, Skype och Zoom.

————————–

Vi har ju tidigare utlovat ännu en test för Zoom-möten och inbjuder nu till ett sådant tisdagen den 18 augusti kl 10. Om du vill vara med anmäl ditt deltagande så snart som möjligt och absolut senast lördagen den 15 augusti.
Kanske du känner att du behöver lite extra hjälp att koppla upp dej till Zoom-mötet. Tala om det i din anmälan, som vi måste ha senast tisdag 11 augusti, så hör vi av oss.

————————–

Vi vet fortfarande inte om det blir möjligt att ordna möten eller kurser på Tältgatan i höst. Det har ju ännu inte aviserats om några ändringar i rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten angående möten inomhus vad gäller riskgrupper och antal personer men vi fortsätter vår planering.

————————–

Om någon har funderingar på att skaffa en ny dator eller skrivare och bor i en bostadsrätt som är ansluten till ”Bostadsrätterna” finns enligt den senaste medlemstidningen information om rabatter på datorer och skrivare från HP på www.bostadsratterna.se/medlemsformaner

————————–

Om du är med på Facebook kanske du har observerat att SeniorNet Sweden finns med där. Om du inte är med på Facebook kan det finns anledning att gå med och därigenom få tillgång till alla intressanta inlägg som även rör de olika klubbarna och så även Bromma.

————————–

Vi önskar er en fortsatt trevlig och skön sommar och hoppas på det bästa inför hösten

Styrelsen genom Sören och Ingela 2020-08-04