Brev nr 2 / 2021, 16 mars

Informationsbrev till SeniorNet Brommas medlemmar Nr 2 / 2021

Vi hälsar er varmt välkomna till nästa medlemsmöte tisdagen den 23 mars kl 13 på Zoom.

Temat för mötet är information och genomgång av utbildningsmaterial som finns på www.inteensam.org. Projektet är ett samarbete mellan Sveriges tre största pensionärsorganisationer PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna med syfte att minska den ofrivilliga ensamheten bland äldre personer.

Vi kommer också att berätta hur man gör om du t ex vill kunna se en videofilm på en TV trots att du hittade den på din dator eller din smartphone.

Ingen anmälan behöver göras. Dagen före mötet kommer länken till Zoom mötet att skickas ut till alla medlemmar.

SeniorNet Sweden inbjuder till en digital föreläsning (via Zoom) fredagen den 26 mars kl 10 – 11.30 Lär dig ta bättre bilder!
Anna Kagebeck, webbkonsult och fotograf delar med sig av sina bästa tips och ger dig inspiration till att ta bättre bilder. Klicka här för att se inbjudan! Observera att du inte behöver anmäla dej till mötet i förväg. Länken till mötet finns i inbjudan.

Som ni säkert har sett går nu på TV en ny säsong av Seniorsurfarna för att ge inspiration till ett bredare användande av mobiltelefonen. För att hänga med i de snabba svängarna kan man behöva gå in på UR Play och använda sig av Seniorsurfarskolan där man får lite mer handgriplig vägledning i hur man går till väga för att t ex tala in ett SMS istället för att skriva eller förstora texten när man skriver. Det finns hur många möjligheter som helst för ett smartare användande av telefonen.

sverigesradio.se finns fyra program i en serie som heter Nedkopplad. Du hittar programmen även i appen SR Play i din mobil eller surfplatta. Sök efter ”nedkopplad”. De handlar om utanförskap i en ny värld och handlar om dem som inte har eller vill använda internet. Det finns faktiska ca en miljon människor i Sverige som inte använder internet. Hur ska de kunna klara sig i detta samhälle? Om man t ex inte kan legitimera sig via BankID – hur gör man då? Och är det OK att så många människor hamnar i utanförskap?

Våren är så sakteliga på väg och snart dyker blåsipporna upp. Likaså går det framåt med covid vaccinationerna. Vi ser fram emot den dag vi åter kan träffas på medlemsmöte på Tempus!

Positiva tankar och en härlig vår önskar
Styrelsen
genom Sören och Ingela

ingela.urtel@gmail.com sorenylarsson@laxsjobygden.se