Brev nr 5 / 2021, 1 september

September 2021
Informationsbrev Nr 5 / 2021 till SeniorNet Brommas Medlemmar.
Vi hoppas att du har haft en bra sommar! Hösten har kommit lite tidigare än vanligt och det gör att det kanske känns bra nu att sätta igång med lite digitala aktiviteter.

Så välkommen till höstens första Medlemsmöte tisdagen den 14 september kl 12:45. Observera tiden!  Vi är glada att åter kunna träffas i lokalen på Tältgatan 8 – 10 men det förutsätter naturligtvis att vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det finns också möjlighet att vara med på Zoom för dig som så önskar.

Vi vill att du som vill komma till Tältgatan anmäler dig i förväg eftersom deltagarantalet är begränsat – först till kvarn gäller. Skicka anmälan senast den 10 september till  ingela.urtel@gmail.com. En bekräftelse kommer att skickas ut till de som anmält sig. Du som vill vara med på Zoom behöver inte anmäla dig. Några dagar före mötet kommer vi att skicka ut ett mejl  där vi bl a  informerar om hur du gör för att ansluta dej till mötet på Zoom.

Mötet inleds med en presentation av Erik Löfberg från Hemfixarna, https://hemfixarna.se/vad-fixar-vi/.

Du kan även läsa mer om Hemfixarna på denna sida: https://seniornet.se/medlemskap/medlemssidor/hemfixare/

Hemfixarna kan ställa upp och hjälpa till när det strular med tekniken. Mötet kommer att ge dig en bild av vad företaget erbjuder och hur det fungerar när du anlitar dem. Ibland kan det behövas att en person kommer hem och hjälper till. Annars vet du ju att vi har en egen support som Sören Larsson håller i, https://bromma.seniornet.se/it-hjalpen.

Efter denna programpunkt tar vi en paus då det är möjligt att ta en kopp kaffe eller te för den som tagit med sig detta hemifrån.

Därefter kommer Henrik och Sören att berätta hur du som söker mer IT-kunskap kan hitta information på våra hemsidor. Både Brommaklubbens sidor och de gemensamma sidorna för hela SeniorNet Sweden.

Du kommer också få möjlighet framföra önskemål om aktiviteter / kurser som du skulle vilja delta i under hösten.

Närmast planerar vi en kurs i samarbete med Riksförbundet HjärtLung SolnaSundbyberg. Kursen ska ta upp grundläggande kunskap om Microsoft’s program Word. Den ska också ta upp hur vi kan bli mera säkra när vi använder datorn och inte minst när vi surfar på nätet. Anmäl intresse för kursen genom att skicka ett mejl till sorenylarsson@laxsjobygden.se.

Under våren hölls ju en cirkel om hur man träffas via Zoom. Det anordnades också en iPhonekurs och en cirkel om Windows 10. Hösten  2020 hade vi  en kurs för medlemmar med mobiler som körs med programmet android.

Varmt välkommen till mötet kl 12:45 på tisdag den 14 september!

hälsar Styrelsen

gn Sören och Ingela