IT Hjälpen

För att Brommaklubben bättre ska kunna hjälpa medlemmar med problem gällande dator, surfplatta eller mobiltelefon har Brommaklubben en tjänst, som vi kallar ”IT Hjälpen”.

Så här fungerar det:
När du har ett problem relaterat till din dator, surfplatta eller mobiltelefon ringer du Sören på mobilen,  0705 91 2955,  dagtid från klockan 9.30 på morgonen till 9 på kvällen.

Du kan även mejla till min adress sol@laxsjobygden.se eller smsa till mobilen 0705 912955

Om det är möjligt löser jag ditt problem direkt i telefonen.

SeniorNet Sweden har i år äntligen  fått fram ett rimligt avtal med företaget TeamViewer som har ett fantastiskt verktyg med vars hjälp det går att koppla upp sig över internet till det mesta inom PC, mobiler eller surfplattor.  Så långt Brommaklubben hunnit pröva så fungerar det. Via TeamViewer  kan du visa ett problem du har i din PC eller  mobil eller surfplatta. Och vi kan via TeamViewer visa dej hur du ska göra.

Här är länken Teamviewer som du behöver för att koppla din dator, surfplatta eller mobil till vår IT Hjälp:https://www.teamviewer.com/sv/ladda-ner/windows/
Du kan ladda ner programmet i förväg eller så gör vi det tillsammans när du ringer IT Hjälpen.

För dej som har problem med din PC med Windows 10 finns en lite enklare möjlighet. Med Microsofts ”Snabbhjälp” program kan IT Hjälpen koppla upp sig till din dator. Du behöver bara mata in ett id-nr och godkänna att IT Hjälpen får logga in på din PC.

Med TeamViewer eller ”Snabbhjälp” ökar chansen betydligt att jag hittar felet och även lättare kan förklara vad som hänt.

IT Hjälpens idé är att felsöka och försöka lösa alla sorters problem.

Exempel:

  • Apparater som inte fungerar eller krånglar eller är alldeles för långsamma.
  • T ex dator, surfplatta, mobiltelefon, Nätverk, Skrivare.
  • Program (även kallade appar) som inte fungerar eller är svåra att förstå.

Exempel

  • krångliga e-post-program, webbläsare, Antivirusprogram
  • operativsystemet som får en dator, en surfplatta eller en mobil att fungera, t ex windows 10, android, ios
  • Skanna och rensa dator från virus och trojaner
  • Snabba upp och åtgärda ett långsamt internet.

Allt är vi naturligtvis inte experter på, men vi kan hitta orsaken till många problem och föreslå lämpliga åtgärder även i många fall då vi inte själva kan lösa problemen.

Välkommen med dina problem!

2021-02-07

Sören Larsson, mobil: 0705 91 2955